20% korting op de biografie van Wim Kok

Wim Kok was van 1976 tot 1985 voorzitter van de FNV. Volgens zijn biograaf, Marnix Krop, is Wim Kok 'altijd vakbondsman gebleven'. In het eerste deel van zijn biografie is zijn leven tot hij in 1994 premier van Nederland werd beschreven. De lange weg tot Koks moment van roem.

JOUW VOORDEEL

Wim Kok, een leven op eigen kracht. Deel I: Voor zijn mensen 1938-1994

Wim Kok stierf op 20 oktober 2018. Hij werd met eer overladen. Deze arbeiderszoon had het tot minister-president van alle Nederlanders gebracht, tot een nationaal en internationaal gelauwerd staatsman. Hij bracht de FNV tot stand. 

Ons land beleefde met Kok een periode van grote welvaart. En toch eindigde zijn regering in mineur: aftreden om Srebrenica, de dood van Pim Fortuyn, een monsternederlaag van zijn PvdA, omstreden commissariaten.

Marnix Krop beschrijft in dit eerste deel van zijn grote tweedelige biografie Wim Koks lange weg tot zijn moment van definitieve roem: een jeugd van eenvoud en hard werken in een Zuid-Hollandse polder; zijn leven in en voor de vakbeweging, 25 jaar lang; zijn opvolging van Joop den Uyl als leider van de PvdA. Ten slotte het kabinet-Lubbers/Kok: regeren tegen de wind in, het kwartje van Kok en de WAO-crisis. Ook zijn belangrijke bijdrage aan de geboorte van de euro. De wonderbaarlijke ‘verliesoverwinning’ aan het einde van die rit, die de weg naar zijn premierschap effende. En de onbekende, verrassende actie die hij daarvoor moest ondernemen.

Als lid van de FNV kun je de biografie van Wim Kok: Wim Kok, een leven op eigen kracht. Deel I: Voor zijn mensen 1938-1994, met 20% korting kopen bij een erkende boekhandel naar keuze. Je betaalt zo geen € 34,99 maar € 27,99.  

voor onze Nieuwsbrief en Partnermails
Voorwaarden
  • Het voordeel is geldig van 12 februari t/m 30 april 2020.
  • Het voordeel is alleen verkrijgbaar bij erkende boekhandels bij inlevering van de kortingsvoucher met de actiecode en het ISBN.
  • Het voordeel is niet geldig i.c.m. andere kortingen en/of acties.