Storytelling tours in De Burcht, de voormalige thuisbasis van de ANDB

In november is het 125 jaar geleden dat de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond (ANDB) werd opgericht, een voorloper van de FNV. Een mooie aanleiding om de bond, de inspirerende idealen en dadendrang onder de aandacht te brengen door middel van een aantal activiteiten.

Jouw voordeel

Als FNV-lid krijg je de kans om je met voorrang in te schrijven voor een storytelling tour op een datum en tijd naar keuze. Tijdens deze tour word je meegenomen door 'De Burcht’ zoals het gebouw in de volksmond is gaan heten. De Burcht is normaal niet voor het grote publiek geopend, maar tijdens deze storytelling tour krijg jij de kans om te zien waar men vroeger de stakingen voorbereidde, uitkeringen verstrekte, boeken uitleende en lezingen bijgewoonde. Verschillende verhalenvertellers nemen je mee langs verschillende plekken waar de levensverhalen van bekende en minder bekende ANDB leden en bestuurders worden verteld.

De tours vinden plaats op alle donderdagen, zaterdagen en zondagen in de periode 30 november t/m 29 december (m.u.v. 2e Kerstdag). Elk uur start een nieuwe tour. Een tour duurt ongeveer 45 minuten.

Voor vragen over de tours kan je contact opnemen met Susan Leclercq van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis door te mailen naar susan.leclercq@iisg.nl of te bellen naar 020-6685866.

voor onze Nieuwsbrief en Partnermails

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis

De storytelling tours maken deel uit van een groot project over de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG). Hier wordt, net als het archief van de FNV, ook het archief van de ANDB bewaard. Kijk voor meer informatie op diamantbewerkers.nl.

Het IISG beheert niet alleen archieven, maar is ook een onderzoeksinstituut dat met zijn onderzoek bij wil dragen aan actuele maatschappelijke discussies over sociale ongelijkheid, economische groei, milieu, globalisering, migratie en democratie.

Voorwaarden
  • Het voordeel is geldig van 6 september 2019 t/m 29 december 2019.
  • Reserveren kan via de roze button hierboven, i.c.m. de kortingscode.
  • Het voordeel is verkrijgbaar zo lang de voorraad strekt. Let op: vanaf 4 oktober is het ook voor niet-FNV-leden mogelijk om zich in te schrijven.