20% korting op schitterend publieksboek over de ANDB

In november van dit jaar is het 125 jaar geleden dat de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond werd opgericht, een voorloper van de FNV. Ter gelegenheid daarvan verschijnt op 27 september aanstaande een prachtig publieksboek over de rijke geschiedenis van deze vakbond.

Jouw voordeel

Als FNV-lid krijg je 20% korting op de aanschaf van het boek ‘Een schitterende erfenis. 125 jaar nalatenschap van de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond’ door Karin Hofmeester (red.). Het boek kost € 29,95 in de winkel. FNV-leden kunnen het voor € 23,95 bestellen. Verzending van het boek geschiedt na de verschijning op 27 september 2019.

Voor vragen over het boek kan je contact opnemen met Susan Leclercq van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis via susan.leclercq@iisg.nl of door te bellen naar 020-6685866.

voor onze Nieuwsbrief en Partnermails

De cover van het boek

Programma IISG

Naast de bijzondere publicatie organiseert het IISG een interessant programma in het voormalige vakbondsgebouw van de ANDB, in de volksmond De Burcht, in Amsterdam. In de periode van 29 november tot en met 29 december 2019, ben je niet alleen in de gelegenheid om dit bijzondere pand van binnen te bekijken, storytellers brengen er tijdens speciale openstellingen ook enkele markante leden van de ANDB tot leven.

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis

Het boek maakt deel uit van een groot project over de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG). Hier wordt, net als het archief van de FNV, ook het archief van de ANDB bewaard. Kijk voor meer informatie op diamantbewerkers.nl.

Het IISG beheert niet alleen archieven, maar is ook een onderzoeksinstituut dat met zijn onderzoek bij wil dragen aan actuele maatschappelijke discussies over sociale ongelijkheid, economische groei, milieu, globalisering, migratie en democratie.

Voorwaarden
  • Het voordeel is geldig van 6 september 2019 t/m 26 september 2019.
  • Het voordeel is verkrijgbaar door een mail te sturen naar bovenstaande gegevens.
  • De verzendkosten voor het boek bedragen € 3,95.
  • Het voordeel is niet geldig i.c.m. andere kortingskaarten en acties.
  • Het voordeel is verkrijgbaar zo lang de voorraad strekt.