Tweede kaartje gratis bij het Joods Historisch Museum

De tentoonstelling Amsterdam Diamantstad vertelt de geschiedenis van de Amsterdamse diamantindustrie. Ontdek hoe diamantarbeiders streden voor betere arbeidersrechten. Dit resulteerde in de oprichting van de eerste moderne vakbond en voorloper van de FNV, de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond.

Jouw voordeel

Bezoek samen de tentoonstelling Amsterdam Diamantstad in het Joods Historisch Museum en krijg bij aankoop van een entreeticket het tweede ticket gratis. Speciaal voor FNV-leden.

Met het entreeticket heb je toegang tot de tentoonstelling Amsterdam Diamantstad, de vaste presentatie van het Joods Historisch Museum en daarnaast ook alle locaties van het Joods Cultureel Kwartier, waaronder het Nationaal Holocaust Museum i.o., de Hollandsche Schouwburg, de Portugese Synagoge en het Kindermuseum.

Neem voor meer informatie contact op met het Joods Historisch Museum via communicatie@jck.nl of 020 5310 310.

voor onze Nieuwsbrief en Partnermails

Video Amsterdam Diamantstad

Onderstaande animatie is van Udo Prinsen.

Achtergrond Amsterdam Diamantstad

Naar aanleiding van de 125ste verjaardag van de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond (ANDB) presenteert het Joods Historisch Museum van 27 september 2019 tot en met 1 maart 2020 Amsterdam Diamantstad. De groei van Amsterdam tot hét internationale centrum van de diamantnijverheid begon in de 17e eeuw en was vooral te danken aan de Amsterdamse joden. Centraal in de tentoonstelling staan de diamantarbeiders en hun strijd om betere arbeidersrechten. Dit resulteerde in de oprichting van de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond, de eerste moderne vakbond ter wereld en de belangrijkste voorganger van de FNV. De dynamische periode van de Amsterdamse diamantsector duurde ruim 300 jaar en kende hoogtepunten en diepe dalen.

Parallel aan Amsterdam Diamantstad organiseert het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) van 29 november tot en met 29 december debatten en storytelling events in De Burcht van Berlage in Amsterdam ter gelegenheid van de 125e verjaardag van de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond (ANDB)

Voorwaarden
  • Het voordeel is geldig van 6 september 2019 t/m 1 maart 2020. In deze periode kunnen de tickets besteld worden. De tentoonstelling opent op 27 september 2019. De tickets kunnen daarmee ingeleverd worden van 27 september 2019 t/m 1 maart 2020. 
  • Het voordeel is verkrijgbaar middels een kortingscode op de website jck.nl/tickets.
  • Je ontvangt bij aankoop van een entreeticket het 2e ticket gratis.
  • Het voordeel is niet geldig i.c.m. andere kortingskaarten en acties.
  • Het voordeel is niet achteraf verkrijgbaar.